Μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ στη Βασιλίσσης Σοφίας πέταξαν πριν από λίγο κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου.

Τη στιγμή που η πορεία ήταν στη Βασιλίσσης Σοφίας, μία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με δυο βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ. Η ίδια ομάδα προκαλεί τώρα φθορές σε στάσεις λεωφορείων και υποκαταστήματα τραπεζών επί της οδού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησε με ρίψη χημικών.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπρόσωποιτων μαθητών τονίζουν ότι το σχέδιο του υπουργείου και του κ. Γαβρόγλου κάνει το Λύκειο «ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό». Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνεται παράλληλα στα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής, διεκδικώντας «δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους» απαιτώντας σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει».

Στα πανό που κρατούν οι μαθητές αναφέρονται συνθήματα όπως «θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό» και «δούλοι δεν θα γίνουμε, ούτε υποταγμένοι, παλεύουμε για μόρφωση και είμαστε ενωμένοι»
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές που διαφωνούν με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση.

Οι μαθητές που ξεκίνησαν από τα Προπύλαια με τη συγκέντρωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μια σειράς κινητοποιήσεων, διαμηνύουν στον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να γίνουν πειραματόζωα και ζητούν και να μην προχωρήσουν οι αλλαγές που εξήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Στα πανό που κρατούν οι μαθητές αναφέρονται συνθήματα όπως «θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό» και «δούλοι δεν θα γίνουμε, ούτε υποταγμένοι, παλεύουμε για μόρφωση και είμαστε ενωμένοι».