Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων προκάλεσε το περιστατικό που συνέβη τη νύχτα στα Εξάρχεια με πρωταγωνιστές μεγάλη ομάδα αντιεξουσιαστών που επιτέθηκε σε κλιμάκιο του Λιμενικού, το οποίο με επικεφαλής εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ΄οίκον έρευνα.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη για λήψη κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας.

Παράλληλα, ζητά την αποτελεσματική κατά νόμο αντιμετώπισς των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Το κλιμάκιο δέχθηκε επίθεση από ομάδα 50 περίπου αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από τους επτά λιμενικούς, ο ένας να δεχθεί τρεις μαχαιριές στον μηρό, ο δεύτερος να δεχθεί γροθιές στο πρόσωπο. Οι αντιεξουσιαστές απέσπασαν από τους λιμενικούς τα ιδιωτικά τους όπλα, και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Οι δυο τραυματίες μετέβησαν με δικό τους όχημα στο ΓΝΑ για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν με την μία από τις γυναίκες που είχαν συλλάβει.

Το υπουργείο Ναυτιλίας με δελτίο Τύπου επαίνεσε τους λιμενικούς και έκανε λόγο για «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν για «να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη».

H υπόθεση έχει προκαλέσει και πολιτικές αντιδράσεις. Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν θέλει να εφαρμόσει το νόμο.