O Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) του Νίκου Παππά και η NASA υπέγραψαν κοινή δήλωση συνεργασίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Νίκος Παππάς της Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος χρησιμοποίησε (σε παραλλαγή) τα λόγια που είχε πει ο πρώτος άνθρωπος που  πάτησε στο Φεγγάρι, λέγοντας ότι «πρόκειται για τεράστιο βήμα για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας θα πατήσει στη Σελήνη με δικό της όχημα, που θα κατασκευαστεί από Έλληνες επιστήμονες».

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι το «όχημα θα παραμείνει για μερικές μέρες στη Σελήνη όπου θα μαζέψει δεδομένα, τα οποία θα είναι περιουσία του ελληνικού κράτους και ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων. Οι προγραμματισμένες εκτοξεύσεις είναι το 2021 και το 2022. Δείξαμε ότι όταν υπάρχει συντονισμός δυνάμεων μπορούμε να πρωτοπορήσουμε».

Όσον αφορά στη συμμετοχή του ΕΛΔΟ στο πρόγραμμα της NASA, προβλέπεται η αποστολή του πρώτου ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη το 2022 (συμμετοχή της Ελλάδας υπό την ονομασία «Hellas to the Moon») για την εξερεύνηση του εδάφους αυτής και την απόκτηση δεδομένων που θα ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και θα αξιοποιηθούν από ελληνικά Πανεπιστήμια και ερευνητές.