Άνοιξαν στις ‪7 το πρωί‬ (θα μείνουν ανοικτές μέχρι τις ‪7 το απόγευμα) οι κάλπες στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας για τις φοιτητικές εκλογές. Στον «αέρα» για άλλη μια χρονιά οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να αλληλοκατηγορούνται για τις διπλές κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δεν έγιναν οι φοιτητικές εκλογές στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

Η ΔΑΠ διεκδικεί για 33η συνεχόμενη χρονιά την πανελλαδική πρωτιά.

«Όπως στο παρελθόν οι φοιτητές έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, έτσι και φέτος, η νίκη κατά της οπισθοδρόμησης θα έρθει από τους φοιτητές» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μένιος Κορομηλάς, γραμματέας της ΔΑΠ πανεπιστημίων.

Το διακύβευμα φαίνεται να είναι το ποσοστό της συμμετοχής.

«Με το να υπάρχουν τα τελευταία χρόνια διαφορετικές κάλπες σε κάποιες σχολές, η διαδικασία απαξιώνεται γενικά και οι φοιτητές αποξενώνονται, όχι μόνο από τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, αλλά και από τις πολιτικές διαδικασίες» τόνισε ο πρώην γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολιτικού της Νομικής, Γιάννης Παπαρίζος.

«Πρέπει να πολεμήσουμε τον μεγάλο αντίπαλο της αποχής» υπογράμμισε από τη μεριά της η Χρυσάνθη, φοιτήτρια της Νομικής και μέλος των ΕΑΑΚ, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να δοθεί στις κάλπες «καθαρό αντικυβερνητικό στίγμα», ενάντια στις πολιτικές που «τσακίζουν τη νεολαία και κάθε εργασιακή προοπτική» και ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθείται.

«Ύψιστη πολιτική διαδικασία των φοιτητικών συλλόγων» χαρακτηρίζει το bloco τις φοιτητικές εκλογές και τονίζει ότι «είναι ζωτικής σημασίας οι φοιτητικές εκλογές να πολιτικοποιηθούν, να γίνουν ξανά κτήμα των φοιτητικών συλλόγων και οι φοιτητές να αντιληφθούν ότι η ψήφος τους επηρεάζει τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό των συλλόγων και των τμημάτων, όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή». Για αυτόν τον λόγο, ζητούν την ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία του τριτοβάθμιου οργάνου των φοιτητών (ΕΦΕΕ).

Τέλος, για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και διεκδίκηση πτυχίων που θα είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά, κάνει λόγο σε ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους φοιτητές η Πανσπουδαστική.