Αύριο συνεδριάζει το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασίσει αν θα ανανεώσει ή όχι για μία ακόμα διετία τη θητείας της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η διετής θητεία της κυρίας Τουλουπάκη ολοκληρώνεται σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία για την έρευνα της Novartis καθώς αναμένεται η ποινική αποτίμηση της εμπλοκής στην υπόθεση των υπολοίπων πέντε πολιτικών προσώπων που βρίσκονται «υπό έρευνα». Επιπλέον, μεθαύριο, Παρασκευή, αρχίζει ο κύκλος της εξέτασης των μη πολιτικών προσώπων , που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου να δώσουν εξηγήσεις για απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς είναι θετική στην ανανέωση της θητείας της που θα της δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες για την ίδια θέση ακούγονται τα ονόματα των συναδέλφων της , εισαγγελέων Στάθη Βεργώνη, ο οποίος είναι Β Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Χαράλαμπου Τζώνη.