Ανάσταση και Πάσχα στο πανεπιστήμιο έκαναν οι αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει την πρυτανεία του ΕΚΠΑ εδώ και 15 μέρες, με την κατάσταση να συνεχίζει να «μυρίζει μπαρούτι».

Στο κτίριο της Πρυτανείας, το οποίο έχουν καταλάβει οι αντιεξουσιαστές, στεγάζονται όλες οι διοικητικές λειτουργίες του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν πως αν συνεχιστεί η κατάληψη στο κεντρικό κτίριο, δεν αποκλείεται να υπάρχουν νεκροί μέσα στο πανεπιστήμιο, αφού «εξαρτημένα άτομα κάνουν χρήση ναρκωτικών»!

«Με αγωνία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην Πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα», αναφέρει η ανακοίνωση, που επίσης κάνει λόγο για συγκρούσεις ανάμεσα σε "ξένες" ως προς το πανεπιστήμιο ομάδες.

Οι πρυτανικές αρχές τονίζουν επίσης πως η πολυήμερη κατάληψη ουσιαστικά οδηγεί το ΕΚΠΑ σε διεθνή απομόνωση, ενώ απευθύνεται έκκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς να παρέμβουν ώστε να δοθεί λύση στην "ομηρία" του Πανεπιστημίου.