Σήμερα τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης
<p>Μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των έξι χρόνων λειτουργίας του </p> <p> </p>
Με την συμπλήρωση του έκτου έτους λειτουργίας του, το Μουσείο Ακρόπολης ξεκινά μια σειρά εκθέσεων με έργα από την ελληνική περιφέρεια, έτσι ώστε σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα απομακρυσμένων Μουσείων να έρθουν στην Αθήνα και να παρουσιαστούν σε ένα πολυπληθές ελληνικό και ξένο κοινό.
Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου, ημέρα των γενεθλίων του Μουσείου, θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ακρόπολης με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και του ειδικού στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης, κου Δημήτρη Μάτσα. Η περιοδική έκθεση θα ανοίξει για το κοινό την ίδια ημέρα, από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, και θα συνεχίσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.
Στις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας», με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας, ενώ οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους. Την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.
Με αφορμή τα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης, ο Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία του Μουσείου την περασμένη χρονιά, που παρά την κρίση πήγε πολύ καλά. Μεταξύ άλλων, το Μουσείο κατάφερε:
Οι επισκέπτες του να αυξηθούν κατά 300.000 σε σχέση με το 2013 - 2014, ενώ ο συνολικός αριθμός - από το άνοιγμά του - είναι περίπου 8.200.000.
Να αναβαθμίσει την παρουσία των εκθεμάτων με τεχνικές βελτίωσης, προσθήκες νέων έργων, αλλαγές στο στήσιμο των αγαλμάτων και συντήρηση γνωστών αριστουργημάτων.
Να αποκαταστήσει ψηφιακά τη δυτική ζωφόρο του Παρθενώνα, κάνοντας χρήση κινούμενου φωτισμού, προσθέτοντας χρώμα και συμπληρώνοντας τα χαμένα χάλκινα χαλινάρια των αλόγων και τα όπλα των ιππέων.
Να είναι έτοιμο - αναμένοντας την απαιτούμενη χρηματοδότηση - ως προς τη σύνταξη προκαταρκτικής μελέτης για τη διαμόρφωση της ανασκαφής που εκτείνεται στη βάση του Μουσείου σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο.
Να συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως «Οι Έλληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που παρουσιάζεται με επιτυχία στον Καναδά και θα συνεχίσει στις ΗΠΑ.