Η δική μας “Νίκη”, η “Νίκη της Σαμοθράκης” που “γεννήθηκε” πριν 2.200 χρόνια (οι αρχαιολόγοι συγκλίνουν προς το 190 π.Χ) χρειάζεται ακόμη 500.000 ευρώ…

Η εκστρατεία “Όλοι Μαικήνες”, ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο προκειμένου να συγκεντρώσει συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ για εργασίες αποκατάστασης της θεάς Νίκης.

Ήδη, το άγαλμα – σήμα κατατεθέν - του Μουσείου Λούβρου στη Γαλλία όπου και φιλοξενείται από το 1884, έχει μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα και αποσυναρμολογείται. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, υπολογίζεται ότι θα επιστρέψει στην αρχική της θέση το προσεχές καλοκαίρι, αρχές Ιουλίου. 

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι εταιρείες Nippon Television Holdings, F. Marc de Lacharriere (Fimalac) και η “Bank of America Merrill Lynch Art Conservation Project”, προσέφεραν ήδη 3 εκατομμύρια και 500.000 ευρώ προήλθαν από ιδιώτες.

Για όσους λοιπόν θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν έως 31 Δεκεμβρίου να επισκεφτούν τη σελίδα www.louvresamothrace.fr/en/#/commentparticulier και να προσφέρουν ακόμη και το ποσό των 5 ευρώ.