Τα «'Απαντα τα του Ιπποκράτους», αντίτυπο της πρώτης έκδοσης έργων του Ιπποκράτη θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Π. Βέργος στις 20 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μία σπάνια έκδοση που τυπώθηκε το 1526 στα πιεστήρια του ’λδου και συγκαταλέγεται στα ωραιότερα βιβλία που βγήκαν από το διάσημο βενετσιάνικο τυπογραφείο.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αντιτύπου που θα δημοπρατηθεί είναι ότι έχει δεθεί με δέρμα φιδιού από τον γάλλο βιβλιοδέτη των αρχών του 20ού αιώνα Εμίλ Καραγιόν. Ο βιβλιοδέτης χρησιμοποίησε αυτό το υλικό θέλοντας να «επενδύσει» τα ιπποκρατικά έργα με τον όφι του Ασκληπιού, σύμβολο της ιατρικής επιστήμης.

Στην μεγάλη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Athens Plaza την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα -θα δημοπρατηθούν περισσότερα από 480 σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα και χαρακτικά, ανάμεσα στα οποία αξιόλογα καβαφικού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται μια ποιητική συλλογή με ιδιόχειρη αφιέρωση στον Μιλτιάδη Μαλακάση, Αυτόγραφο του ποιήματος Κεριά και ένα από τα 30 αντίτυπα σε γιαπωνέζικο χαρτί της πρώτης έκδοσης των απάντων του Καβάφη (Αλεξάνδρεια 1935).

Επίσης, θα δημοπρατηθεί για πρώτη φορά μια πλήρης σειρά των πορτρέτων των πρωταγωνιστών της επανάστασης που φιλοτέχνησε ο Ιταλός καλλιτέχνης Giovanni Boggi (1790-1832)

Ξενοδοχείο Athens Plaza, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, Ώρα: 6:00 μ.μ.