Βασίλης Δοσούλας μεγάλωσε και ετοιμάζει την δική του επιχείρηση
Μετα από 19 χρόνια από το ατύχημα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα παραδίδει μαθήματα ζωής
Πριν από 19 χρόνια η ελληνική κοινή γνώμη «ξύπνησε» από την καλοκαιρινή ραστώνη εξαιτίας της είδησης ενός τραγικού δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα ο 10χρονος τότε Βασίλης Δοσούλας να χάσει και τα δύο του πόδια.
Ηταν Αύγουστος του 1994 όταν ο πιτσιρικάς Βασίλης Δοσούλας είχε πάει για ψάρεμα με τον πατέρα και το θείο τους. Ξαφνικά αντιλήφθηκαν ένα ιπτάμενο δελφίνι να έρχεται προς το μέρος τους. Πήδηξαν από τη βάρκα τους στη θάλασσα αλλά ο Βασίλης χτυπήθηκε από το σκάφος και έχασε και τα δύο του πόδια.
Τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν έντονα το θέμα, η ελληνική κοινωνία είχε συγκλονιστεί και η μεγάλη μάχη του Βασίλη μόλις είχε ξεκινήσει.
Ο ίδιος είχε εντυπωσιάσει τους πάντες με το απαράμιλλο θάρρος του και πλέον, 19 χρόνια, μετά συνεχίζει να δείχνει πως η ζωή συνεχίζεται αρκεί να έχεις πίστη.
Στα 29 του χρόνια, πλέον, είναι φοιτητής στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών, κατασκευαστής χειροποίητων δερμάτινων τσαντών, αλλά και μέλος μιας πρωτότυπης επιχείρησης με γεύσεις από μανιτάρια.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso» αναλύει το νέο του επιχειρηματικό πόνημα, ενώ δίνει και στην ζωή του τον τίτλο «Μια ενδιαφέρουσα ζωή».
«Μαζί με τον Στράτο Γιδόπουλο και τον Χάρη Φετφατζή αναζητούσαμε από το καλοκαίρι μια ιδέα που θα μας άρεσε, ώστε τη φιλία μας να τη σφραγίσουμε και μέσα από μια συνεργασία...», λέει στην «Espresso» ο Βασίλης Δοσούλας, ο οποίος καθημερινά βρίσκεται στο εστιατόριο της Γλυφάδας.
«Την ιδέα τη δανειστήκαμε από έναν φίλο μας, τον Νίκο Πάλλα, ο οποίος ζει στα Γρεβενά και σε λίγο διάστημα θα έχει το πρώτο μουσείο μανιταριών. Εκείνον επισκεφτήκαμε και από εκείνον μάθαμε όλα τα απίθανα μυστικά τους. Επίσης μας βοήθησε πολύ με τις γνώσεις του και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδος. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα εστιατόριο στο οποίο θα σερβίρονται πιάτα με βασικό υλικό τα μανιτάρια σε διάφορες γεύσεις».
Το εστιατόριο στη Γλυφάδα έχει την ανάλογη ονομασία, MushRoom Restaurant, και εκεί οι λάτρεις των μανιταριών μπορούν να δοκιμάσουν την αγαπημένη τους τροφή μέσα από μια μεγάλη γκάμα, η οποία αποτελείται από τουλάχιστον 20 διαφορετικά είδη, άλλα άγρια και άλλα καλλιεργήσιμα.
Ο Βασίλης Δοσούλας πάντως δεν έχει σταματήσει να κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, ενώ έχει στα σκαριά και μια σπουδαία συνεργασία εκτός συνόρων.
«Το πανεπιστήμιο σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το εγκαταλείψω, τις χειροποίητες τσάντες όμως όχι, αφού είμαι έτοιμος τώρα να συνεργαστώ και με ένα εργοστάσιο στην Αμερική. Ουσιαστικά, εγώ θα τους στέλνω τα σχέδια και εκείνοι θα τα κατασκευάζουν. Μου αρέσει πολύ η ιδέα αυτή και τη σκέφτομαι θετικά, ενώ μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω και μαζί με την αδελφή μου, που είναι fashion designer», αποκαλύπτει.