Το επίχρυσο γλυπτό γεράκι που εμφανίζεται στο θρυλικό αστυνομικό θρίλερ του 1941, βγήκε στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Mποναμς, στη Νέα Υόρκη.

Το αυθεντικό επίχρυσο γλυπτό γεράκι που εμφανίζεται στην θρυλική ταινία του Τζον Χιούστον «Το Γεράκι της Μάλτας», πουλήθηκε χτες-25 Νοεμβρίου-σε δημοπρασία του οίκου Μπόναμς στη Νέα Υόρκη προς 4 εκατ. δολάρια. 

Όπως ανέφερε ο οίκος Μπόναμς,  το αστυνομικό θρίλερ «Το Γεράκι της Μάλτας» ήταν μία από τις πρώτες «μεγάλες ταινίες» του Χόλιγουντ με πρωταγωνιστές τους μεγάλους σταρ της εποχής Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στο ρόλο του ιδιωτικού ντετέκτιβ Σαμ Σπέιντ και η Μαίρη ’στορ στο ρόλο της femme fatale πελάτισσάς του.

Εμβληματικό στοιχείο της ταινίας που προτάθηκε για 3 βραβεία Όσκαρ, ήταν το επίχρυσο γλυπτό γεράκι, βάρους 22 κιλών και ύψους 30 εκατοστών, που ήταν και ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα της χτεσινής δημοπρασίας. 

Μαζί με αυτό, πουλήθηκαν ένα Buick Phaeton αυτοκίνητο του 1940 που εμφανίστηκε στην ταινία Καζαμπλάνκα για 461.000 δολάρια και ένα καπέλο Givenchy που φορούσε η Audrey Hepburn Givenchy στην ταινία «Funny Face» προς 87.500 δολάρια.