Ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες – στις 29 του μηνός – η μεγάλη πολυεθνική άσκηση των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων με την επωνυμία “Blue Flag 2013”, η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί ποτέ στο Ισραήλ, που πραγματοποιείται στην αεροπορική βάση Ovda του Ισραήλ με τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από το Ισραήλ, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ιταλία. 

Οι Ισραηλινοί έχουν δώσει πολύ μεγάλη προβολή στην προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα καθώς σε αυτήν συμμετέχουν περισσότερα από 100 μαχητικά και 1.000 άτομα από τις τέσσερις προαναφερθείσες χώρες. Μάλιστα η Ισραηλινή Αεροπορία έχει ετοιμάσει και ένα σχετικό βίντεο που έχει αναρτήσει στο You Tube ( ">https://www.youtube.com/watch?v=6oJ0naIYBms ) ενώ προχθές υπήρξε και η επίσημη Press Day, όπου παρουσιάστηκαν επίσημα οι συμμετέχοντες στο Ισραηλινό και διεθνές κοινό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου, η Ισραηλινή Αεροπορία προτίθεται να την καθιερώσει να πραγματοποιείται κάθε διετία. 

Ως γνωστόν, την Ελλάδα εκπροσωπεί η 340 Μοίρα «Αστέρι» της 115 Πτέρυγος Μάχης, που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, η οποία έχει στείλει στη βάση Ovda τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της, από τα οποία τα τρία μονοθέσια F-16C Block.52+ και ένα διθέσιο F-16D Block.52+ και συνολικά 10 πιλότους και περίπου 40 τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων με βασικό φόρτο κρίσιμων ανταλλακτικών που μετέβησαν στην Ισραηλινή βάση από τις 13 του μηνός με ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της 356 ΜΤΜ. 

Λ.Σ.Μ.