Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα στις 2 Δεκεμβρίου, ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Ενημέρωσε ότι χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα, του Επιτρόπου Olli Rehn, της γενικής διευθύντριας το ΔΝΤ, Christine Lagarde αλλά και των επικεφαλής της τρόικας.

H ίδια πηγή ενημέρωσε ότι έχει σταλεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρα και τον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τις δράσεις της τρόικας στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη του μνημονίου.

Στο ερωτηματολόγιο ζητούνται, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και για το ύφος που έχουν αυτές.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύγκλιση απόψεων στα θέματα των αμνυντικών βιομηχανιών και της διαθεσιμότητας, αλλά τεράστια απόσταση χωρίζει τις δύο πλευρές στο θέμα των πλειστηριασμών, των ομαδικών απολύσεων, του νέου φόρου ακινήτων και άλλων πεδίων.


Πηγή: capital.gr