Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τον περασμένο Μάτιο, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει και πάλι την παράσταση «Μύθοι του Αισώπου» του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, για 9 παραστάσεις, από τις 4 έως και τις 8 Δεκεμβρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ανέθεσε στον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου ένα σπονδυλωτό μουσικό έργο με αφετηρία τους μύθους του Αισώπου. Ο καταξιωμένος συνθέτης δημιούργησε ένα έργο κατεξοχήν ορχηστρικό με τραγουδιστές και αφηγητή. Στην πορεία της δημιουργίας του έργου, ο Γιώργος Κορδέλλας, είχε την ιδέα της «συνάντησης» του Αισώπου με τον Καραγκιόζη. Έτσι και έγινε! Οι μύθοι «βούτηξαν» στον ιδιαίτερο κόσμο του θεάτρου σκιών και οι ήρωες ζωντάνεψαν μέσα από το θέατρο σκιών του Ηλία Καρελλά.  Η παράσταση «Οι Μύθοι του Αισώπου» που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Μάρτιο επαναλαμβάνεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 4 έως και τις 8 Δεκεμβρίου.

Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν οι: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κορδέλλας, Ηλίας Καρελλάς. Τα κείμενα και οι στίχοι της παράστασης είναι του Γιώργου Κορδέλλα. Συμπράττει η Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.