Νικητής αναδείχθηκε το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής που κατέλαβε την 3η θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό "eTwinning η ταινία μου".

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 148 βίντεο που στάλθηκαν από 25 χώρες. Το 1ο Γυμνάσιο συμμετείχε με βίντεο που δημιούργησαν μαθητές και καθηγητές της δημοσιογραφικής ομάδας και της ομάδας etwinning. Εμπνευστής του βίντεο ήταν η Ειρήνη Πίτατζη, καθηγήτρια Πληροφορικής, η οποία με τη βοήθεια του Νεοκλή Λεμονίδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και των μαθητριών Ελεονόρας Αργυρίου, Παναγιώτας Αρμεντζίδου, Νεφέλης Νταντουρή και Λίας Γκαγκά, δημιούργησαν το βίντεο με το οποίο κέρδισαν στο διαγωνισμό. Το βραβείο που θα παραλάβουν είναι σετ Go pro κάμερας.

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λ.π.) που εργάζεται σε σχολείο, σε μία από τις Eυρωπαϊκές χώρες, που λαμβάνουν μέρος, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης. Η δράση eTwinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολύνουν τα σχολεία να διαμορφώσουν βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες συνεργασίες σε οποιοδήποτε μάθημα.