Η ψυχραιμία που έδειξε την κρίσιμη στιγμή ο Κίκος Μαρτίνος ήταν ο λόγος που κατέρρευσε το πλάνο των επίδοξων απαγωγέων του. Ο εφοπλιστής, στον οποίο έστησαν ενέδρα ένοπλοι κουκουλοφόροι την Πέμπτη, κατέθεσε στην αστυνομία καρέ- καρέ το περιστατικό.
 
«Οδηγούσα το αυτοκίνητο μου στην οδό Αιόλου. Ξαφνικά μου έκοψε τον δρόμο ένα λευκό βαν. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Από μέσα βγήκαν τρεις άνδρες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και γάντια. Οι δύο κρατούσαν όπλα, τα οποία δεν ήταν πιστόλια, ενώ ο τρίτος με ένα αντικείμενο προσπάθησε να σπάσει το τζάμι του οδηγού, χωρίς να τα καταφέρει. Αμέσως έβαλα όπισθεν, χτύπησα το αυτοκίνητο των δραστών που με ακολουθούσε και έτσι κατάφερα να ξεφύγω», είπε στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων σύμφωνα με το Mega.
 
Ο εφοπλιστής συνοδευόμενος από αστυνομικούς ακολούθησε το πρωί της Παρασκευής τη χθεσινή διαδρομή του, προκειμένου να θυμηθεί την παραμικρή λεπτομέρεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει τις αρχές στα ίχνη των επίδοξων απαγωγέων.
 
Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει εξονυχιστικά μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας και κυκλοφορίας της περιοχής όπως και τα δύο καμμένα αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες.
 
Οι υποψίες στρέφονται σε κακοποιούς που στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει απαγωγές επιχειρηματιών με παρόμοιο τρόπο δράσης, όπως ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Μάλιστα πριν από τρία χρόνια υπήρχε πληροφορία στην ασφάλεια που έλεγε ότι σεσημασμένος κακοποιός σχεδιάζει την απαγωγή μέλους της οικογένειας Μαρτίνου. 
Η απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βούλα, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι κακοποιοί, οι οποίοι ήταν τουλάχιστον πέντε, είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την ενέδρα. Μόλις ο 33χρονος έφυγε από την εταιρεία, τον ακολούθησε ένα αυτοκίνητο μάρκας Citroen στο οποίο επέβαιναν μέλη της συμμορίας των απαγωγέων. Στη συμβολή της οδού Αιόλου με την Ηρακλειδών, οι δράστες με ένα φορτηγάκι προσπάθησαν να τον εγκλωβίσουν. Ο 33χρονος όμως δεν πανικοβλήθηκε, εμβόλισε το όχημα που τον ακολουθούσε και γλίτωσε. Από την σφοδρή σύγκρουση το λευκό Citreon των δραστών τυλίχθηκε στις φλόγες. Μόλις κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την ενέδρα ο 33χρονος, επέστρεψε στα γραφεία της εταιρείας του, απ' όπου ενημέρωσε την Αστυνομία.
 
Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί βρήκαν σε αλσύλιο επί της οδού Πάτμου, το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν στην ενέδρα. Πριν το εγκαταλείψουν το πυρπόλησαν για να χαθούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αμέσως μετά μπήκαν σε ένα μαύρο τζιπ και εξαφανίστηκαν.