Θρήνος στη δίκη για τη δολοφονία του Λουκμάν Σεζάντ
Πήρε και πάλι παράταση για τις 17 Ιανουαρίου
«Δεν θέλω να τους συγχωρήσω.. μού έκοψαν την καρδιά μου». Κλαίγοντας ασταμάτητα και χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει ούτε μια φορά τους δυο κατηγορουμένους, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η μητέρα του 27χρονου Λουκμάν Σεζάντ για την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου της, πριν από ένα χρόνο στα Πετράλωνα.
Η μητέρα του 27χρονου μετανάστη, Σούκραν Μπίμπι, η οποία ήρθε με τον πατέρα του από το Πακιστάν προκειμένου να παραστούν στη δίκη για τη δολοφονία του παιδιού τους, ζήτησε από το δικαστήριο να τιμωρήσει τους δυο κατηγορουμένους με την πιο σκληρή τιμωρία που προβλέπεται στη χώρα μας.
«Σκότωσαν το παιδί μου που πήγαινε για το ψωμί του και λένε και διάφορα ψέματα. Δεν θέλω να τους συγχωρήσω με τίποτα, μου έκοψαν την καρδιά μου. Το παιδί μου ήταν παρά πολύ καλό, δεν είχε τσακωθεί με κανέναν» είπε στους δικαστές η μητέρα του νεαρού εργάτη.
Η γυναίκα κατέθεσε ότι ο γιος της από τότε που βρήκε δουλειά στην Ελλάδα «μας έλεγε ότι όλα είναι καλά. Όμως τον τελευταίο καιρό μας έλεγε ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα εδώ. Ότι δέρνουν, χτυπάνε και σκοτώνουν. Έλεγε ότι φοβάται πολύ. Του ζήτησα να γυρίσει πίσω, αλλά μου είπε ότι ήθελε να ξεπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει. Τον σκότωσαν γιατί ήταν διαφορετικός, ήταν μετανάστης».
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του θύματος, Καντίν Χουσεϊν, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του όταν περιέγραψε τους λόγους που ήρθε στην Ελλάδα ο γιος του: «Ήρθε στην Ελλάδα λόγω φτώχειας. Πήγαινε στη δουλειά τρεις η ώρα το πρωί όταν οι εθνικιστές τον σταμάτησαν και τον μαχαίρωσαν. Του έλεγα πάντα να γυρίσει πίσω, αλλά επέμενε να μας στείλει λεφτά για τα δάνεια για να παντρευτούν οι αδερφές του».
Σε ερώτηση του εισαγγελέα αν θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει ο γιος του τον καυγά και γενικά αν ο 27χρονος είχε προκαλέσει ποτέ φασαρίες, ο πατέρας του θύματος απάντησε ότι το παιδί του δεν ήταν εριστικό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν είχε τσακωθεί ποτέ με κανέναν και στους καυγάδες έμενε ήρεμος και προσπαθούσε να βγάλει άκρη με την ομιλία». Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το παιδί του ταξίδευε για να έρθει στην Ελλάδα έναν ολόκληρο μήνα και ότι το δάνειο που ήθελε να εξοφλήσει ήταν 6.500 ευρώ.Είπε, επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, ότι το μεροκάματο στο Πακιστάν «βγαίνει 80 ευρώ το μήνα για 12 ώρες την ημέρα».
-Συνήγορος: Στην Ελλάδα ζήτησε να σας συναντήσει ο δήμαρχος της Αθήνας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Τι ήθελαν να σας πουν;
-Πατέρας: Είπαν ότι «ντρεπόμαστε που σκότωσαν το παιδί σας και υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας τέτοια άτομα».
-Συνήγορος: Θεωρείτε ότι τον σκότωσαν γιατί ήταν Πακιστανός ή για άλλο λόγο;
-Πατέρας: Τον σκότωσαν γιατί ήταν μετανάστης και γι αυτό βγήκαν έξω με τα μαχαίρια.
-Συνήγορος: Όταν τον σκότωσαν είχε πάνω του πέντε ευρώ, ένα κινητό και ένα σκοινί με κάτι πάνω κρεμασμένο σαν φυλακτό. Τι ήταν;
-Πατέρας: Ήταν για καλή τύχη στη δουλειά.
Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των γονιών του 27χρονου, ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων, του Διονύση Λιακόπουλου, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος.
Κλαίγοντας ο πατέρας απάντησε: Τι να με συλλυπηθούν εμένα. Μου έχουν κόψει τα σωθικά».
Στο εδώλιο το Κακουργιοδικείου κάθονται για τη δολοφονία του νεαρού εργάτη οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, οι οποίοι αν και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση που χειρίζονται οι εφέτες ανακρίτριες.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου.