Την περιπέτεια που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τους έπεισε να τον απελευθερώσουν περιέγραψε ο επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος, από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του στο Κορωπί.

Με έσωσε η ψυχραιμία μου και η πίστη μου σημείωσε αρχικά ο επιχειρηματίας, ενώ δεν θέλησε να δώσει ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το πώς τελικά έπεισε τον απαγωγέα του να παραδοθεί, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι απαγωγείς του δεν είχαν καμία σχέση με την επιχείρησή του, δεν ήταν εργαζόμενοι, ούτε τους γνώριζε από πριν. 

Ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους για την λεπτότητα με την οποία αντιμετώπισαν την υπόθεσή του ο κ. Καραμολέγκος, δεν έχασε και το χιούμορ του σημειώνοντας «βρε παιδιά, όλα καλά, αλλά δεν είμαι 60, είμαι 55 ετών»!. 

Πιο αναλυτικά ο κ. Καραμολέγκος ανέφερε: Είναι μια νέα μέρα. Ήθελα να σας συναντήσω, να σας δω και να σας πω μερικά πράγματα. Κατ’ αρχήν να δείτε ότι είμαι καλά. Ξέρω ότι θέλετε να ρωτήσετε πολλά. Σας παρακαλώ όμως να καταλάβετε ότι η θέση μου είναι δύσκολη. Κανένας δεν ήθελε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση. Εγώ ήθελα να σας μιλήσω και να ας ευχαριστήσω, επειδή χειριστήκατε το θέμα με λεπτότητα και έτσι να συνεχίσετε. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και γι’ αυτό δεν μπορείτε να έχετε κάποιες απαντήσεις στις σημαντικές ερωτήσεις που θέλετε να μου κάντε. Ξεκαθαρίζω, ότι οι απαγωγείς μου δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά μου και την επιχείρησή μου, ούτε τους γνώριζα».

 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ποιο ήταν το μυστικό του προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες ο κ. Καραμολέγκος, απάντησε: Με έσωσε η πίστη μου. Ήταν θέμα να βρεις την ψυχική ηρεμία για να επιβιώσεις. Αν δεν έχεις πίστη δεν μπορείς να επιβιώσεις. Όντα ήμουν κλεισμένος στο φορ μπακάζ το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς θα επιβιώσω.

 

Στην ερώτηση πώς έπεισε τον απαγωγέα του να παραδοθεί ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες καθώς υπογράμμισε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

 

Όσο για τα πρώτα λόγια που είπε με την οικογένειά του; «Δεν ήταν λόγια, ήταν δάκρυα», ενώ δήλωσε πολλή υπερήφανος για τον γιό του.

 

Και τέλος για την επόμενη ημέρα στη ζωή του, ο κ. Καραμολέγκος ανέφερε «Τώρα θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα. Θα προσέξω πολύ περισσότερο και τον εαυτό μου και τους δικούς μου γιατί ήμουν πολύ χύμα. Είναι αλήθεια ότι φοβήθηκε πολύ. Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου δεν το εύχομαι. Όμως με πίστη και με ψυχραιμία όλα θα τα ξεπεράσουμε. 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player