Τραγωδία στα ανοικτά του Φαρμακονησίου με ένα πλοίο που μετέφερε 28 λαθρομετανάστες από τη γειτονική Τουρκία και το οποίο παρουσίασε σοβαρά προβλήματα μπάζοντας νερά σήμερα τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έκτοτε μια επιχείρηση έρευνας και διασώσεως από προσωπικό και μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Ενόπλων Δυνάμεων, που εξακολουθεί και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού εξακολουθούν και αγνοούνται 12 άνθρωποι!

Πιο συγκεκριμένα. Σήμερα τα ξημερώματα. Μόλις ο θάλαμος επιχειρήσεων του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Ερεύνης και Διασώσεως (ΕΚΣΕΔ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έδωσε το σήμα συναγερμού για την έναρξη επιχειρήσεως ερεύνης και διασώσεως (SAR) στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια του Φαρμακονησίου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και εξακολουθούν και συμμετέχουν πλωτά του Λ.Σ., παραπλέοντα εμπορικά στην περιοχή και οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα παρακάτω μέσα: Την κανονιοφόρο «ΚΡΑΤΑΙΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έλαβε εντολή στις 02:00 και μετέβη στην περιοχή, ένα ελικόπτερο τύπου AS-332C1 Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που απογειώθηκε από την Χίο στις 03:00. Το ελικόπτερο αυτό «αντικαταστάθηκε» στις έρευνες από ένα άλλο του ίδιου τύπου, που απογειώθηκε στις από την Ρόδο στις 08:00 το πρωί.

Ως προελέχθη, οι έρευνες εξακολουθούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Βορείως του Φαρμακονησίου για την ανεύρεση και των υπολοίπων 12 αγνοουμένων, ως αυτήν τη στιγμή, λαθρομεταναστών.

Λ.Σ.Μ.