Σφοδρή επίθεση ενάντια στον κομουνισμό εξαπέλυσε ο ηγούμενος Εφραίμ κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε. Μετά από μία σύντομη προσευχή ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα τραυματίστηκε από τον κομουνισμό.

"Η Ελλάδα τραυματίστηκε από τον κουμουνισμό, αλλά δεν κυβερνήθηκε από αυτόν. Είμαστε η πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας, γι΄αυτό οι Έλληνες πρέπει πάντα να καυχώμεθα που είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εφραίμ.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί στην αγιαστική ζωή της εκκλησίας, τονίζοντας ότι "βλέπουμε πολλές φορές οτι δεν αποδεχόμαστε τα της εκκλησίας, όπως πολλοί δεν εξομολογούνται και συνεχώς το αναβάλλουν η δεν την πλησιάζουν."

Σε άλλο σημείο ο Εφραίμ, πρόσθεσε: "Αν τηρούμε τις εντολές του Θεού, έρχεται στην καρδιά μας η χάρις του Αγίου Πνεύματος. Μόνο τότε η ζωή μας έχει νόημα, γιατί η ψυχή τότε γεύεται τον Θεό."

Μιλώντας για την σημερινή κατάσταση της κρίσης, ανέφερε ότι "σήμερα δεν προσεύχονται οι άνθρωποι και απουσιάζει το ’γιο Πνεύμα από την ζωή τους."