Έχουμε να σας προτείνουμε πέντε ασυνήθιστα –θα μπορούσε να πει κανείς και περίεργα- φεστιβάλ ανά τον κόσμο, που θα μπορούσατε να προσθέσετε στη λίστα με τις «τρέλες» που θα θέλατε να κάνετε, αλλά δεν ομολογείτε, πηγαίνοντας ένα ταξιδάκι:

Το κυνήγι του… τυριού

Ένα απόγευμα του Ιούνη, εκατοντάδες συμμετέχοντες επιδίδονται σε ένα ανελέητο παιχνίδι κυνηγιού ενός… κεφαλιού τυριού, που κατρακυλά στους λόφους Cooper’s Hill του Gloucestershire στην Αγγλία. Το περίεργο αυτό φεστιβάλ αρχικά ήταν ανοιχτό μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, όμως πλέον υποδέχεται τουρίστες από όλον τον κόσμο. Μάλιστα, το 2013 πρωταθλητές αναδείχτηκαν κάποιοι Αμερικανοί και Ιάπωνες, οι οποίοι κατάφεραν να… πιάσουν το «στρογγυλό βραβείο».

Η μάχη με τα πορτοκάλια

Αν βρεθείτε ποτέ στην ιταλική πόλη Ivrea και θέλετε να αγοράσετε πορτοκάλια, να γνωρίζετε ότι οι παραγγελίες εκεί δεν έχουν καμία σχέση με όσα γνωρίζατε. Ειδικά αν συμπέσετε με τις ημέρες του φεστιβάλ… των πορτοκαλιών. Εκείνο το τριήμερο είναι πολύ πιθανό να ακούσετε φράσεις όπως: «Θα ήθελα 50.000 κάσες πορτοκάλια παρακαλώ»!

Για τρεις ημέρες οι κάτοικοι της πόλης αναπαριστούν μια διάσημη μάχη του Μεσαίωνα και… επιδίδονται σε έναν ανελέητο πορτοκαλοπόλεμο!

Το φεστιβάλ των ιπτάμενων… ανθρώπων

Το διεθνές φεστιβάλ Bognor Birdman Festival αρχικά διοργανώθηκε με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Πραγματοποιείται στο West Sussex και σε αυτό συμμετέχουν όσοι δεν τρομάζουν στην ιδέα του… ανεμόπτερου. Βέβαια, οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν μόνοι τους τις «ιπτάμενες στολές» τους, ενώ νικητής ανακηρύσσεται όποιος καταφέρει να πλησιάσει περισσότερο το στόχο.

Πρωτάθλημα κουβαλήματος… συζύγων

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα «Wife Carrying World Championship» είναι ένα από τα πιο περίεργα που υπάρχουν στον κόσμο και πραγματοποιείται στη Φινλανδία. Ο στόχος του είναι απλός: οι άντρες σύζυγοι πρέπει να τρέξουν μια συγκεκριμένη διαδρομή, κουβαλώντας στους ώμους τις συζύγους τους. Το βραβείο του νικητή είναι το βάρος της συζύγου σε… μπύρα!

Φεστιβάλ… μπουφέ για μαϊμούδες

Το «Monkey Buffet Festival» διοργανώνεται κάθε χρόνο το μήνα Νοέμβρη στην Lopburi της Ταϊλάνδης. Οι κάτοικοι της περιοχής προσκαλούν περισσότερες από… 600 μαϊμούδες σε μια γιορτή φαγητού! Πάνω από δύο τόνοι λουκάνικα και άλλες λιχουδιές όπως φρούτα και παγωτά προορίζονται αποκλειστικά για αυτές. Είναι ο τρόπος των κατοίκων να δείξουν στα συμπαθέστατα ζωάκια την εκτίμησή τους, καθώς χάρη σε αυτές η περιοχή τους αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.