Το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» ανακοινώνει ότι ο κος Δημήτρης Ι. Γουλανδρής δεσμεύθηκε να προσφέρει €250,000 στο ετήσιο αυτό πρόγραμμα βράβευσης που δίνει την ευκαιρία, τόσο σε έμπειρους, όσο και σε υποσχόμενους επιχειρηματίες στην Ελλάδα να υλοποιήσουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα, παρέχοντάς τους όλους τους πόρους που απαιτούνται.

Το 2013, που ήταν η χρονιά έναρξης του Βραβείου, αναδείχθηκαν τέσσερις νικητές, οι οποίοι έλαβαν €575,000  σε μορφή άτοκης χρηματοδότησης, καθώς και την απαραίτητη συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση για τις επιχειρήσεις τους. Φέτος το συνολικό ποσό που οι νικητές θα μοιραστούν ανέρχεται στις €700,000 περίπου. Ο θεσμός του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, που ίδρυσε, χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται ο Όμιλος Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, βοηθά τους Έλληνες επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες και να αναπτυχθούν μέσα από την υλοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.  Ο Δημήτρης Γουλανδρής είναι ο ιδρυτής του The Cycladic Group που δημιουργεί και επενδύει σε επιχειρήσεις. 

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra έχει δεσμευθεί για πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία, η οποία συμμετέχει με 500.000 δολάρια ΗΠΑ στο πρόγραμμα του Βραβείου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.hellenicaward.com

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις συμμετοχής για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014 θα γίνονται δεκτές έως την 1η Μαρτίου, μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com. 

Τα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν δημοσίως τον Απρίλιο του 2014, ενώ οι νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τον Μάιο του 2014.