Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ούνταβ της Στουτγκάρδης, η Γερμανία έφερε τούμπα το ματς με την Ακτή Ελεφαντστού και έφτασε τις δύο νίκες σε δύο παιχνίδια ομίλων στο Μουντιάλ 2026. Οι Ιβοριανοι στάθηκαν άξια, είχαν ευκαιρίες για να πάρουν το ματς και μετά το 1-1, αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Η ομάδα του Νάγκελσμαν είναι μαθηματικά στα νοκ άουτ, για πρώτη φορά μετά το 2014, ενώ ο Ούνταβ μπήκε στην ισοβαθμία των πρώτων σκόρερ της διοργάνωσης με τρία γκολ. 

Γερμανία - Ακτή Ελεφαντοστού: Οι Ιβοριανοί κέρδισαν τις εντυπώσεις

Η Γερμανία ξεκίνησε πολύ υποτονικά, όμως βρήκε την πρώτη ευκαρία με κεφαλιά του Χάβερτζ στο δεκάλεπτο. Βρήκε και τη δεύτερη με μακρινό σουτ του Μουσιάλα στο 18'. Το γκολ του Πάβλοβιτς λίγο αργότερα ακυρώθηκε σωστά για φάουλ στον γκολκίπερ, 

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι Ιβοριανοί έμοιαζαν καλά στημένοι και πράγματι κατάφεραν να πληγώσουν τα πάντσερ. Στο 30', ο Ντιομαντέ κίνησε τα νήματα και ο Κεσιέ βρήκε τη μπάλα σε καλό σημείο για να ανοίξει το σκορ. 

Ως το τέλος του ημιχρόνου, η Ακτή είχε μια στιγμή με πλασέ του Μπονί από τα όρια της περιοχής, που κατέληξε στον Νόιερ, και οι Γερμανοί άλλο ένα ακυρωθέν γκολ για φάουλ στην επίθεση. 

Στο δεύτερο μέρος οι Αφρικανοί ξεκίνησαν καλά, με τον Ντιαλό να... χορεύει στα δεξιά και να στρώνει στον Ολάι, που σούταρε ψηλά από καλό σημείο. Η πρώη γερμανική ευκαιρία ήρθε στο 63', όταν ο Κίμιχ έκανε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Φοφανά έχασε την έξοδο με τις γροθιές αλλά ο Χάβερτζ δεν μπόρεσε να βρει τέρμα με την κεφαλιά του από το δεύτερο δοκάρι. 

Η ισοφάριση ήρθε. Ο Αμίρι σέντραρε από τα δεξιά και ο Ούνταβ ξεπετάχτηκε εκπληκτικά για να πετύχει άλλο ένα γκολ, κάνοντας το 1-1 στο 69'. 

Ο ρυθμός έμεινε χαμηλά στο επόμενο διάστημα, παρότι η Ακτή πατούσε με αστάθεια. Οι διακοπές της έδωσαν την ευκαιρία να σταθεί ξανά στα πόδια της. 

Γερμανία - Ακτή Ελεφαντοστού: Φινάλε... φωτιά

Στο 88', οι Ιβοριανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία χωρίς τελική. Ο Πέπε έκανε ωραία ενέργεια και πάσαρε στον Αντινγκρά, που βρέθηκε σε πάρα πολύ καλή θέση για γκολ, όμως... ήπιε θάλασσα και έχασε το κοντρόλ. Δευτερόλεπτα αργότερα, με ευκαιρία απάντησαν και οι Γερμανοί, καθώς ο Μπράουν έκανε ένα δυνατό σουτ που σταμάτησε ο Φοφανά. Ίσως ακόμα μεγαλύτερη ήταν και η επόμενη ευκαιρία στο 91', όταν ο Ούνταβ έστρωσε στον Αμίρι και εκείνος σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα. 

Η Ακτή στάθηκε για σχεδόν όλο το ματς. Σχεδόν. Ο απίθανος Ούνταβ έβαλε κι άλλο! Στο 94ο λεπτό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έχοντας πρώτα υποδεχτεί μια... απίθανη συρτή πάσα από τον άξονα.