Φιλετάκια κοτόπουλου με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα
Συνοδέψτε το με λευκό κρασί
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
8-10 ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ ποτήρι του κρασιού νερό η ζωμό κοτόπουλου
8-10 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Το βάζουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα. Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το κοτόπουλο βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο τριμμένο και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγη ώρα ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τα ντοματάκια χωρίς να τα ξεζουμίσουν.
Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Στην συνέχεια περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του τηγανιού, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και λίγο νερό ή ζωμό. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-1:30 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το γιαούρτι.
πηγή:tastyday.gr
1 κοτόπουλο σε μερίδες
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
8-10 ντοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ ποτήρι του κρασιού νερό η ζωμό κοτόπουλου
8-10 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Το βάζουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα. Στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το κοτόπουλο βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο τριμμένο και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγη ώρα ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τα ντοματάκια χωρίς να τα ξεζουμίσουν.
Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Στην συνέχεια περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του τηγανιού, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και λίγο νερό ή ζωμό. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-1:30 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το γιαούρτι.
πηγή:tastyday.gr