Πεντανόστιμο παγωτό σοκολάτας με κρέμα γάλακτος
ice_cream_
Γεύσεις

Πεντανόστιμο παγωτό σοκολάτας με κρέμα γάλακτος

Για μικρούς και μεγάλους

Γιατί καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται

Υλικά
Κουβερτούρα 300 γρ
Γάλα 3 φλυτζάνια
Κρέμα γάλακτος 4 φλυτζάνια
Κρόκοι αυγού 6
Ζάχαρη 3/4 φλυτζάνι τσαγιού

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα προσθέτουμε στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να κρυώσει (το έχουμε αφαιρέσει από την φωτιά). Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ , το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη (αφού έχει κρυώσει πρώτα). Κάθε μία ώρα (60 λεπτά) το βγάζουμε από την κατάψυξη και όπως είναι στο μπολ το χτυπάμε καλά με το μίξερ. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία για 4-5 φορές.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα