Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Αφράτα πεϊνιρλάκια με μπέικον
peinirli_
Γεύσεις

Αφράτα πεϊνιρλάκια με μπέικον

Για μικρούς και μεγάλους

Η εύκολη λύση στην πείνα

Υλικά

Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
Νωπή μαγιά 20 γρ διαλυμένη στο νερό
Γάλα 200 γρ
Νερό 1 ποτήρι (250 ml) χλιαρό
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι
Ζάχαρη 1 πρέζα
Αυγό 1 μόνο το ασπράδι

Για την γέμιση
Τυρί γκούντα 200 γρ σε κυβάκια
Μπέικον καπνιστό 1 πακέτο
Βούτυρο φρέσκο 50 γρ για το άλειμα

Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το χλιαρό νερό με την μάγια που την διαλύσαμε μέσα στο ποτήρι,το αλάτι,την ζάχαρη,το ασπράδι του αυγού και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά μας ενώ προσθέτουμε το γάλα σταδιακά συνεχίζοντας να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νεράκι. Αφήνουμε την ζύμη για 60 λεπτά καλά σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη μας (όχι πάρα πολύ λεπτή), κόβουμε σε στρογγυλά μικρά κομμάτια με την βοήθεια κουπ πατ (αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποτήρι), βάζουμε μέσα κύβους τυριού και λωρίδες μπέικον και κλείνουμε σε σχήμα βαρκούλας πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν ενώ το κέντρο να είναι ανοιχτό (δεν το σκεπάζουμε όλο δηλαδή) . Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, τα τοποθετούμε στην σειρά μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αλείφουμε πάλι με λίγο βούτυρο και τα απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα