Σπιτικές κρέπες με κοτόπουλο και καλαμπόκι
chicken_crepes_
Γεύσεις

Σπιτικές κρέπες με κοτόπουλο και καλαμπόκι

Εύκολα και γρήγορα

Για μικρούς και μεγάλους

Υλικά
Για την ζύμη
Γάλα 2 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αυγά 2 τεμ.
Αλάτι μια πρέζα
Μαργαρίνη λίγη ποσότητα

Για την γέμιση
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Φιλέτο κοτόπουλο 1 τεμ.
Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 τεμ.
Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
Τυρί του τόστ 12 φέτες
Καλαμπόκι 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βρασμένο
Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό, τα αυγά που τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει, το αλεύρι σιγά -σιγά, την πρέζα αλατιού και ανακατεύουμε σιγά -σιγά το μείγμα μέχρι να γίνει μια ρευστή ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη μαργαρίνη. Μόλις το τηγάνι έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε από τον χυλό που φτιάξαμε (με μια μεσαία κουτάλα) ίσα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού με ένα λεπτό στρώμα, το απλώνουμε στο τηγάνι να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα και το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές. Μόλις η κρέπα είναι έτοιμη την βάζουμε σε μια πιατέλα, ενώ κάνουμε το ίδιο και για το υπόλοιπο μείγμα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Έχουμε κόψει σε φέτες το φιλέτο κοτόπουλο ,το βάζουμε στο τηγάνι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αλάτι-πιπέρι και την μουστάρδα την οποία την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε σε ένα άλλο πλατύ τηγάνι μία – μία κάθε κρέπα που φτιάξαμε μέχρι να ζεσταθεί, απλώνουμε το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει. Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι που το έχουμε ήδη βράσει σε νερό, διπλώνουμε την κρέπα και την σερβίρουμε ζεστή. (για 6 άτομα)
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα