Πεντανόστιμη κόκκινη μακαρονάδα με κεφτέδες
spaghettimeatballs-
Γεύσεις

Πεντανόστιμη κόκκινη μακαρονάδα με κεφτέδες

Νόστιμη και χορταστική

Η εύκολη λύση στην πείνα

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 κιλό ανάμεικτος κιμάς

1/2 φλ. τρίμματα ψωμιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ. γλ. Μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα κρεμμύδια στο μούλτι
αλάτι και πιπέρι
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

Για την σάλτσα
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες ή δυο κουτιά ντοματάκια κονκασε
1/2 φλ. ζωμός ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το αβγό και ελάχιστο νερό.

Ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.

Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέδων και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, τον πελτέ και τις ντομάτες να μαγειρευτούν για λίγο.

Προσθέτουμε τους κεφτέδες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το ζωμό της ντομάτας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά περίπου ελέγχοντας να έχουν πάντα υγρά για να μην κολλήσουν.

Βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι σε πολύ νερό τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα. Βάζουμε τυρί.
Πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα