Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας
Συνοδέψτε τις με τηγανιτό ρύζι
Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε κατά τα φτερά κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το ξύδι από κρασί, και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει η ζάχαρη.
Τοποθετούμε τα φτερά στη σάλτσα, σκεπάζουμε και και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για ακόμη 30 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να πήξει. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.
Πηγή:tastyday.gr
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε κατά τα φτερά κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το ξύδι από κρασί, και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει η ζάχαρη.
Τοποθετούμε τα φτερά στη σάλτσα, σκεπάζουμε και και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για ακόμη 30 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να πήξει. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.
Πηγή:tastyday.gr