Εύκολη συνταγή για κέικ καρύδας
Coconut-Cream
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για κέικ καρύδας

Ο πιο νόστιμος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Υλικά
Βούτυρο γάλακτος 300 γρ
Ινδική καρύδα 300 γρ
Αυγά 8
Σιμιγδάλι ψιλό 2 1/2 κούπες
Γάλα 1 κούπα
Ζάχαρη 2 1/2 κούπες
Μπέικιν πάουντερ 1 κουτ γλυκού

Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (το οποίο είχαμε σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στην συνέχεια ρίχνουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να διαλυθούν τελείως. Τα ασπράδια τα χτυπάμε ξεχωριστά σε μαρέγκα. Κρατάμε ένα φλυτζανάκι του καφέ από την καρύδα και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το baking powder, το γάλα και τα ασπράδια που χτυπήσαμε σε μαρέγκα. Δουλεύουμε το μείγμα καλά και το αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε (για να δούμε αν είναι έτοιμο , τρυπάμε με ένα μαχαίρι κι αν δεν αφήσει υλικό από το μείγμα μας πάνω στην λεπίδα , είναι έτοιμο) το πασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα που κρατήσαμε.
Πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα