Εύκολη συνταγή για λαχταριστή μαρμελάδα ακτινίδιο
kiwi-jam-_2
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για λαχταριστή μαρμελάδα ακτινίδιο

Ο πιο υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Υλικά
1 κιλό ακτινίδια
½ -3/4 κιλού ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2-3 κλαδιά αμπερόριζα ή φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού ή 1 κουταλιά γλυκόζη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αφαιρούμε το ξυλώδες κομματάκι που πιθανόν να υπάρχει εκεί που είναι το κοτσανάκι τους.

Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μείνουν περίπου 12 ώρες. Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα και βράζουμε για 10 λεπτά (από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός ).

Βγάζουμε την αρμπαρόριζα ή τη φλούδα πορτοκαλιού. Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα ακτινίδια. Συνεχίζουμε το βράσιμο της μαρμελάδας μας ώσπου να δέσει.
Πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα