Εύκολη συνταγή για ριζότο λαχανικών
RISOTTO-PRIM
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για ριζότο λαχανικών

Ελαφρύ και υγιεινό

Υλικά
1 ξερό κρεμμύδι
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ρύζι για ριζότο (αρμπόριο η καρολίνα)
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, το σέλερι και το καρότο και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας μέσα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, σταδιακά ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό, τότε ρίχνουμε και πάλι νερό μέχρι να γίνει το ρύζι και να δέσει το ριζότο.

Όταν έχει σχεδόν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.
Πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα