Η ελληνική εκδοχή του mac and cheese
-mac-and-cheese-
Γεύσεις

Η ελληνική εκδοχή του mac and cheese

Για μικρούς και μεγάλους

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
300 ml φρέσκο γάλα
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα
2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι
Λίγο πάπρικα
Λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό al dente.
  • Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ μουστάρδας λιώνοντας 2κ.σ. βούτυρο, ρίχνοντας σταδιακά κ ανακατεύοντας συνεχώς 2κ.σ. αλεύρι κ έπειτα 300ml φρέσκο γάλα.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε ανακατεύοντας 4κ.σ. μουστάρδα, 1αυγό, ελάχιστο αλάτι,
  • και από 2κ.σ. από τα εξής τυριά: τυρί κρέμα, γραβιέρα κ κεφαλοτύρι τριμμένα.
  • Τέλος, πάπρικα γλυκιά κ καγιέν κ ενσωματώνουμε με τα μακαρόνια. Έτοιμα! Εναλλακτικά, τα περνάμε από καυτό φούρνο για δέκα λεπτά.
Πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα