Αγαπημένα και λαχταριστά γιουβαρλάκια αυγολέμονο
giouvarlakia
Γεύσεις

Αγαπημένα και λαχταριστά γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Για τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ρύζι καρολίνα 3 κουταλιές της σούπας
  • Δυόσμος 1 κουταλιά της σούπας
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Για το ζωμό
  • Νερό
  • Πατάτες 3 κομμένες σε κύβους
  • Καρότα 3 κομμένα σε ροδέλες
  • Κύβος λαχανικών 1
  • Σέλινο λίγο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Βούτυρο 2- 3 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Ζυμώνουμε τα κεφτεδακια, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, ένα κύβο λαχανικών, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αλευρωμένα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί. Αν θέλουμε αυγοκόβουμε, αν όχι, βάζουμε λεμονάκι.

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα