Υλικά
1 έτοιμο φύλλο ζύμη
5 πράσα (το λευκό κομμάτι)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο λουκάνικο ή δυο μικρά (χωριάτικα, με πράσο, πικάντικα )
½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κύβο νοστιμιά
2 αβγά
150 γραμ. Τυρί ρεγκάτο
150 γραμ. κασέρι γλυκό
1 κουτί τυρί κρέμα
½ ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα
100 γραμ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
  • Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσουν . Ρίχνουμε με τον κύβο. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι. Βγάζουμε την πέτσα από τα λουκάνικα και τα ρίχνουμε μπουκίτσες μέσα στο λάδι. Τα ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά , το γάλα και την κρέμα (προαιρετικά ) ρίχνουμε τα τυριά και προσθέτουμε τα πράσα και τα λουκάνικα.
  • Σε μια ταρτιέρα βάζουμε την ζύμη. Την τρυπάμε και την βάζουμε για 10λεπτά να ψηθεί στους 180 βαθμούς . Την βγάζουμε και προσθέτουμε την γέμιση .Βάζουμε από πάνω τυρί τριμμένο ότι μας έχει περισσέψει.
  • Την ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 στις αντιστάσεις.
πηγή:tastyday.gr