Υλικά

250 γραμμάρια  φράουλες, καθαρισμένες
½ του φλιτζανιού φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
½ του φλιτζανιού ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στα δύο και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού. Σουρώνουμε τον πολτό και τον κρατάμε στην άκρη.

 

Στο μεταξύ,   μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι  να διαλυθούν καλά η ζάχαρη και η ζελατίνη. Προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε φορμάκια για κρέμα καραμελέ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τα φορμάκια σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια.

Διακοσμούμε το ζελέ μας με φύλλα δυόσμου και φρέσκιες φράουλες.

πηγή:tastyday.gr