Συστατικά
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
300 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 φέτες ψωμί για τοστ , μπαγιάτικες μουλιασμένες σε νερό και καλά στιμμένες
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
20 γρ. ούζο
4 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη

Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα
αλεύρι γ.ο.χ.
δυόσμο
τζατζίκι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τόσο καλά που να είναι πια σε ίνες το κρέας στο μείγμα.
  • Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο.
  • Την επόμενη φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας ανά διαστήματα πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ. σε βάθος) το οποίο έχουμε φέρει στους 180ο C σε μέτρια φωτιά ή σε φριτέζα αφού όμως πρώτα τα αλευρώσουμε καλά.
  • Τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν απορροφούν πολύ λάδι.
  • Όταν πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι.
  • Συνοδεύουμε με τζατζίκι και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com