Δείτε πως θα φτιάξετε μια νόστιμη μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά
Υλικά
1 συσκευασία σπαγγέτι νούμερο 6
100 ml ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδου
Λίγο αποξηραμένο θυμάρι
Λίγο μπούκοβο
Φρέσκος μαϊντανός
100 γρ. παρμεζάνα
Επιπλέον παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, αφαιρώντας τα από τη φωτιά και σουρώνοντάς τα ένα λεπτά νωρίτερα από τον αναγραφόμενο χρόνο και κρατώντας δύο κουτάλες από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Στόχος δεν είναι να το τσιγαρίσετε, αλλά το σκόρδο να αφήσει το άρωμά του στο λάδι. Προσθέστε το μπούκοβο, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
Όταν δείτε ότι το χρώμα του σκόρδου έχει αρχίσει να ανοίγει, προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατέψτε.
Αμέσως μετά προσθέστε και το νερό των μακαρονιών.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.
Ανακατέψτε τα και αφήστε τα πέντε λεπτά να απορροφήσουν τη σάλτσα. Σερβίρετε με λίγη ακόμη παρμεζάνα και μερικά φύλλα μαϊντανού.
Πηγή:vita.gr
1 συσκευασία σπαγγέτι νούμερο 6
100 ml ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδου
Λίγο αποξηραμένο θυμάρι
Λίγο μπούκοβο
Φρέσκος μαϊντανός
100 γρ. παρμεζάνα
Επιπλέον παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, αφαιρώντας τα από τη φωτιά και σουρώνοντάς τα ένα λεπτά νωρίτερα από τον αναγραφόμενο χρόνο και κρατώντας δύο κουτάλες από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Στόχος δεν είναι να το τσιγαρίσετε, αλλά το σκόρδο να αφήσει το άρωμά του στο λάδι. Προσθέστε το μπούκοβο, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
Όταν δείτε ότι το χρώμα του σκόρδου έχει αρχίσει να ανοίγει, προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατέψτε.
Αμέσως μετά προσθέστε και το νερό των μακαρονιών.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.
Ανακατέψτε τα και αφήστε τα πέντε λεπτά να απορροφήσουν τη σάλτσα. Σερβίρετε με λίγη ακόμη παρμεζάνα και μερικά φύλλα μαϊντανού.
Πηγή:vita.gr