Ζουμερό κοτόπουλο με κάρι
Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μπούτια κοτόπουλου
2 σκ. σκόρδο
30 γρ. τζίντζερ φρέσκο
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σκόνη
2 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
1 κ.σ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. γάλα καρύδας
ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα
κόλιανδρος, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
πίτες για σουβλάκι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα όλα τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό.
Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με κόλιανδρο ψιλοκομμένο και πίτες για σουβλάκι.
Πηγή: akispetretzikis.com
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μπούτια κοτόπουλου
2 σκ. σκόρδο
30 γρ. τζίντζερ φρέσκο
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σκόνη
2 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
1 κ.σ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. γάλα καρύδας
ρύζι μπασμάτι, βρασμένο, για το σερβίρισμα
κόλιανδρος, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
πίτες για σουβλάκι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα όλα τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό.
Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με κόλιανδρο ψιλοκομμένο και πίτες για σουβλάκι.
Πηγή: akispetretzikis.com