Πεντανόστιμη ζεστή ψαρόσουπα
Για να ζεσταθείτε με κάτι ελαφρύ και υγιεινό
Συστατικά
700 γρ. πατάτες
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 στικ σέλερι
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
50 γρ. κρασί λευκό
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό λαβράκι
2 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
πιπέρι
σέλινο
ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στη χύτρα ταχύτητας.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μπούκοβο, τις δάφνες, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, το κρασί, το νερό, αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απλώνουμε στα ψάρια 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο μέσα στην κοιλιά τους.
Τοποθετούμε μέσα στη χύτρα ταχύτητας το τρίποδο με το καλάθι και βάζουμε μέσα τα ψάρια.
Κλείνουμε το καπάκι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις η βαλβίδα φτάσει στο πράσινο χρώμα τότε σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μόλις φύγει όλος ο ατμός ανοίγουμε ο καπάκι.
Αφαιρούμε τα ψάρια και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, πιπέρι, σέλινο και ψωμί.
πηγή: akispetretzikis.com
700 γρ. πατάτες
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 στικ σέλερι
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
50 γρ. κρασί λευκό
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό λαβράκι
2 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
πιπέρι
σέλινο
ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στη χύτρα ταχύτητας.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μπούκοβο, τις δάφνες, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, το κρασί, το νερό, αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Απλώνουμε στα ψάρια 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο μέσα στην κοιλιά τους.
Τοποθετούμε μέσα στη χύτρα ταχύτητας το τρίποδο με το καλάθι και βάζουμε μέσα τα ψάρια.
Κλείνουμε το καπάκι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις η βαλβίδα φτάσει στο πράσινο χρώμα τότε σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μόλις φύγει όλος ο ατμός ανοίγουμε ο καπάκι.
Αφαιρούμε τα ψάρια και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, πιπέρι, σέλινο και ψωμί.
πηγή: akispetretzikis.com