Πεντανόστιμη σούπα με κάρι και γλυκοπατάτα
recipe_main_glikopatata_kari-site
Γεύσεις

Πεντανόστιμη σούπα με κάρι και γλυκοπατάτα

Μιάς που κρύωσε ο καιρός, τι καλύτερο από μια ζεστή σούπα;

Συστατικά

1 κιλό γλυκοπατάτες
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
80 γρ. λιαστή ντομάτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
1 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 λίτρο νερό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. γάλα καρύδας

Για το σερβίρισμα

½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
κους κους, βρασμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και τις λιαστές ντομάτες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τον κουρκουμά, το κάρι, τις γλυκοπατάτες, το θυμάρι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με κους κους.

πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα