Υλικά

2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα με πλήρες λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένο
1-2 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα (κρατάμε λίγο γάλα στην άκρη για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).
Προσθέτουμε στο ζεστό γάλα την κουβερτούρα. Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με το γάλα.

Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε το γάλα που κρατήσαμε στην άκρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
Προαιρετικά προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα σε φλιτζάνια και απολαμβάνουμε αμέσως.


Πηγή: mamapeinao.gr