Θρεπτικός και πολύ νόστιμος ο γαύρος, που γίνεται νοστιμότατος στον φούρνο με πολλούς τρόπους, σήμερα θα τον φτιάξουμε με κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και ούζο.

Θα χρειαστούμε εκτός από τους γαύρους, αλατοπίπερο, τριμμένες ντομάτες, λίγο λάδι, λίγη ξερή ρίγανη, πιπεριές Φλωρίνης κι ένα ποτηράκι του κρασιού ούζο.
Καθαρισμένους και πλυμένους τους γαύρους μας, τους βάζουμε μέσα στο πυρέξ που θα τους ψήσουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη, την τριμμένη ντομάτα, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το λαδάκι, το ούζο και τους βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να ψηθούν για καμία ώρα περίπου κ είναι έτοιμοι.

Κι όπως έλεγε ο φίλος μου ο Θόδωρος στην Ύδρα, «κορίτσια δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνεις ένα φαγάκι, με λίγα και φτωχά πράγματα αλλά πολύ αγάπη, το κάνεις υπέροχο» …

Σημείωση: για ένα κιλό γαύρους, δυο τριμμένες ντομάτες και τέσσερις πέντε πιπεριές Φλωρίνης, αν είναι μικρές βάλτε πέντε, αν είναι μεγάλες τέσσερις.