Υλικά

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρ. ζάχαρη καστανή
120 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 κ.γλ. βανίλια
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε ζάχαρη και καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Προσθέτουμε ένα φρέσκο αυγό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε αλεύρι και μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά αλλά χωρίς να ταλαιπωρήσουμε πολύ τη ζύμη, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ ή μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα στη ζύμη μπισκότων μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, να απλωθεί καλά η σοκολάτα.
Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και με τα χέρια το πλάθουμε σε στρογγυλό ζυμαράκι πάχους περίπου 2 εκ.

Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ακουμπάμε το ζυμαράκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο στη λαμαρίνα για να φουσκώσουν τα μπισκότα και να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Αν χρειάζεται, ψήστε τα μπισκότα σε 2 ή 3 δόσεις.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε από τον φούρνο.

Αφού κρυώσουν για λίγα λεπτά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα μεταφέρουμε στη σχάρα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν πριν τα σερβίρουμε.

Πηγή: mamapeinao.gr