Συστατικά

Για τα cupcakes

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
2 αβγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. γάλα
Για το frosting

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. τυρί κρέμα
Για τη σύνθεση

1-2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για το σερβίρισμα

ζαχαρωτά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Βάζουμε το χρώμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο και δυναμώνουμε την ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes που τα έχουμε βάλει σε μια φόρμα για muffin 12 θέσεων. Γεμίζουμε τα 2/3 από κάθε θήκη.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το frosting

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μύτη αστεράκι και γυρνάμε στη σακούλα το μέσα έξω. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σακούλας με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Γυρνάμε την σακούλα στην κανονική της φορά και γεμίσουμε με το frosting. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνει το frosting νερά κατά τη διάρκεια του στολισμού των cupcakes.
Στολίζουμε τα cupcakes μας με το frosting, τοποθετούμε τα διακοσμητικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr