Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
Βουτυρόκρεμα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 20 ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
  • Κτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.
  • Μοιράζουμε το μίγμα στις 12 θήκες του ειδικού ταψιού αφού πρώτα έχουμε βάλει τα ειδικά χαρτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 14-18λεπτά (όχι παραπάνω!!!)
  • Για την βουτυρόκρεμα, χτυπάμε το βούτυρο, το γάλα και την βανίλια μέχρι να γίνουν πολύ μαλακό μείγμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
  • Όταν τελειώσουμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το ανακατεύουμε.
  • Όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά τα κεικακια μας βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ και κάνουμε από πάνω ότι σχέδια θέλουμε.