Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Πεντανόστιμο σπιτικό μπέργκερ
cheese
Γεύσεις

Πεντανόστιμο σπιτικό μπέργκερ

4 ψωμάκια για hamburger
4 φετες τυρί τσένταρ
4 φέτες ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα
Για τα μπιφτέκια
400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά
μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κέτσαπ
λίγες σταγόνες ξύδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένο ή ψημένο σε αντικολλητικο τηγάνι
φύλλα μαρουλιού
φέτες ντομάτας

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια για burger και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια για burger.

Βάζουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι. Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.

Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά του μπιφτεκιού είναι διάφανα.

Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί. Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί

Πηγή: argiro.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα