Υπέροχο, μυρωδάτο, λεπτεπίγευστο, ένα γλυκό όνειρο…

Είναι η εποχή τους, στις λαϊκές μοσχοβολάει ο τόπος,φράπες, κίτρα, κιτρολέμονα, περγαμόντα, πάρτε να φτιάξετε να μοσχοβολήσει και το σπίτι σας…

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε για να το φτιάξουμε:

Κιτρολέμονα, η διαφορά τους από τα λεμόνια είναι το μέγεθος, τα κιτρολέμονα είναι διπλάσια από τα λεμόνια και το ότι ο χυμός τους πικρίζει λίγο.

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε ζάχαρη, όσο βάρος έχουν οι φλούδες μας, πριν τις βράσουμε, δηλαδή ένα κιλό φλούδες, ένα κιλό ζάχαρη, 2 κούπες νερό, επίσης τον χυμό από ένα μικρό λεμόνι, εμείς θα βάλουμε χυμό από το κιτρολέμονο.

Επίσης να σας πω, τον χυμό από την σάρκα που θα βγάλουμε δεν τον πετάμε, να τα στύψετε και να τον βάλετε σε θήκη για παγάκια στην κατάψυξη, πάντα χρειάζεται, για γλυκά η φαγητά.

Κόβουμε τις φλούδες από τα κιτρολέμονα αφού τα έχουμε ξύσει απ έξω ελαφρά, το ξύσμα δεν το πετάμε το βάζουμε στην κατάψυξη για τα κέικ μας, τα κόβουμε λοιπόν σε ραβδάκια μετρίου πάχους και τις βάζουμε σε άφθονο νερό και τις Βράζουμε, μετράμε 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν και αδειάζουμετο νερό, αυτό θα το επαναλάβουμε δυο τρεις φορές για να ξεπικρίσουν.

Αμέσως μετά τις σουρώνουμε για να φύγουν τα πολλά νερά.

Τώρα φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό ναβράσουν για δέκα λεπτά περίπου, μετά βάζουμε μέσα τις φλούδες και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί.

Θέλουν περίπου, από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός,ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά σε μέτρια φωτιά, μετά αφήνουμε το γλυκό μας να μείνει24 ώρες και την επόμενη μέρα το ξαναβράζουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι, λίγο πριν κλείσουμε το μάτι, προσθέτουμε το χυμό.

Βάζουμε το γλυκό μας όπως είναι καυτό σε καθαρά βάζα, τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν, μετα είναι έτοιμα για να τα φυλάξουμε χωρίς να πάθουν τίποτα.