Υλικά

350 γρ. ντοματίνια
1/3 κρεμμύδι, ξερό
250 γρ. νερό, για το κρεμμύδι
1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί, για το κρεμμύδι
1/2 αγγούρι
1/2 πιπεριά πράσινη
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
5 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
10-15 ελιές
1 κ.σ. κάππαρη
150 γρ. φέτα
1/2 κ.γ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

5-6 παξιμάδια

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές κάθετες φέτες και βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ που του έχουμε βάλει κρύο νερό και ξίδι.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι αφήνοντας λίγο φλούδα και το κόβουμε σε λεπτές κάθετες διαγώνιες φέτες.
Βάζουμε το αγγούρι σε ένα άλλο μπολ.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αγγούρι.
Κόβουμε και την πιπεριά σε κάθετες λεπτές λωρίδες και τη ρίχνουμε και αυτή στο μπολ με το αγγούρι και τα τοματίνια.
Ξεπλένουμε το κρεμμύδι στραγγίζοντας το καλά με τα χέρια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα λαχανικά.
Ρίχνουμε έπειτα το ξίδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τις ελιές, τη ρίγανη, τη φέτα, την κάπαρη και πασπαλίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com