Μία διαφορετική συνταγή πανακότας
ΠΑΝΑΚΟΤΑ_
Γεύσεις

Μία διαφορετική συνταγή πανακότας

Με εμπειρίες και μνήμες από την Ιταλία η φίλη μου η Μαρία, μας δίνει μια καταπληκτική Πανακότα.

Θα χρειαστούμε 600γραμ κρέμα γάλακτος, 50γραμμ ζάχαρη, 150γραμ γάλα, 6 μικρές ζελατίνες, μαύρη φυσική βανίλια, και ένα κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη η σε υγρή μορφή.

Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες στο νερό να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την φυσική μαύρη βανίλια, τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει, την ζάχαρη να βράσουν.

Ανακατεύουμε απαλά κι όταν πάρει βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε την μαστίχα Χίου, και ανακατεύουμε καλά..

Βάζουμε την πανακότα σε φόρμα, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν την ξεφορμάρουμε, την περιχύνουμε με ότι μας αρέσει, της πάει πολύ το σιρόπι βύσσινο ,φράουλα, και το σιρόπι με κράνμπερι.

Σιρόπι με κράνμπερι 

350 γρ. φρέσκα cranberry, μισή κούπα χυμό πορτοκάλι, μισή κούπα νερό και λίγο λιγότερο από μια κούπα ζάχαρη.

Ξεπλένουμε καλά τα cranberry, τα βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι με το χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, τ αφήνουμε για δέκα δεκαπέντε λεπτά και όσο το σιρόπι ετοιμάζεται τα cranberry θα «σκάνε», αλλά μη σας ανησυχήσει, έτσι σκάνε αυτά, ανακατεύουμε σιγά σιγά και το σιρόπι θα ετοιμαστεί χωρίς να κάνετε τίποτ άλλο, το αφήνετε μόνο να κρυώσει.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα